Над 300 души ще се включат в състезание по спортно ориентиране край Плевен

То ще се проведе в района на село Къртожабене и началото на приказния каньон на екопътека “Чернелка”

В програмата на 3 март е включено и Националното първенство по ориентиране за купа "Трети март". В неделя ще се проведе първото за тази година състезание по спортно ориентиране в района на село Къртожабене и началото на приказния каньон на екопътека “Чернелка”.

"Ако желаете да се запознаете с нашия спорт - Ориентирането, може да заповядате и да се впуснете заедно с нас в това зареждащо духа предизвикателство /GPS координати: N 43.363436° и Е 24.530139°/ от 10:00 часа. В състезанието ще вземат участие над 300 състезатели, които ще представят повече от 20 клуба от цялата страна. Искаме да отбележим, че нашият спорт няма възрастово или полово ограничение!", споделят от Спортен клуб по ориентиране "Север" - Плевен.

След приключване на церемонията по награждаване и официалното закриване на състезанието /около 14:30 часа/, ще можете да се насладите на прекрасната природа, която каньонът и екопътеката предоставят на всички посетители!

"За тези от Вас, които ще ни посетят - когато наближите района на с. Къртожабене, може да следвате маркировката от червено-бяла PVC лента, която ще Ви отведе до една поляна с много автомобили. Веднага щом пристигнете на мястото на провеждане на състезанието, потърсете шатрите, които ще са разпънати на поляната, на която ще има маркировка "ФИНАЛ". Там ще Ви дадат допълнителна информация и също така ще Ви помогнат да усетите тази наша "лудост". Желаем Ви на добър час и до скоро виждане!", допълват от "Север" - Плевен.