Мартин Митев: 3 март e денят, който ни напомня кои сме и по какъв път сме стигнали до тук!

Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев с поздрав по случай Националния празник -

Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев с поздрав по случай Националния празник - Трети март.

Уважаеми сънародници

Скъпи плевенчани,

3 март, 1878 година! В Сан Стефано, близо до Истанбул, е подписан мирният договор между Русия и Османската империя. По силата на този международен акт е възстановена българската държава и поставено  началото на свободна България!

На Трети март ние отбелязваме своя национален празник! Преди 141 години нашият народ възвръща своята духовна, културна и политическа свобода! Трети март е символ на новото начало, на надеждата и възкресението. Денят, който ни напомня кои сме и по какъв път сме стигнали до тук! А пътят до свободата преминава през окървавените въстания и завери, през словото на Апостола, през Батак, Вола, Плевен и Шипка, през мъката и сълзите на хилядите майки! Най-великите синове на България отдават живота си, за да имаме днес изконното човешко право да бъдем свободни и да се наричаме българи!

На днешната дата преди 141 година народът ни се съвзема от пепелта на историята и възкръсва като нация. Българското летоброене започва отново! Днес всички ние имаме морална отговорност към саможертвата на загиналите и към паметта на предците ни, които ни задължават да пазим от посегателства завещания от Апостола идеал за чисто и свято отечество. А то най-напред започва в сърцата ни!

Вечна слава и поклон пред героите, отдали живота си за свободна България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ПЛЕВЕН!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИЯ!

Мартин МИТЕВ

Председател на Общински съвет - ПлевенСнимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково