Тайната на щастливия брак според кмета на Ясен и съпругата му: Да приемеш трудностите с усмивка

Семейството е преминало през едно от най-трудните изпитания за двойките – репродуктивни проблеми

Кмет и застраховател размениха съпругите си, за да противопоставят своите рецепти за щастлив брак в "Смени жената", съобщава Би Ти Ви. В сряда вечер зрителите се запознаха с теориите за щастие на две коренно различни семейства – съвременното патриархално семейство Велинови от гр. София се срещнаха с модерните разбирания на Венислава Гарсия Караско и съпруга й Йото Добрев от с. Ясен, Плевенско. 

Каква е тайната на сполучливия брак според младото семейство от с. Ясен, които са заедно само от 5 години, и според четвърт вековната фамилия Велинови, които крепят любовта си вече 25 години – стана ясно в седмицата за размяна в световния риалити формат. Макар и с различни навици едно нещо обедини и двете семейства – доверието, което има имат помежду си.

Семейството на Венислава и Йото са заедно само от 5 години. Те посрещнаха в дома си съпругата на Светослав – Вера. В първите няколко дни съпругите трябваше да се приспособят към навиците и правилата в чуждите семейства. Вера е работеща домакиня, която заедно със съпруга си е в застрахователния бранш, но винаги поставя семейството над работата. Венислава пък е работохолик, който въпреки трите си деца и бременността си - работи по 11-12 часа на ден в собствен СПА център и паралелно с това учи „Психология“.

Основната разлика при размяната между Вера и Венислава бе в разпределянето на домашните задължения. В дома на Йото Добрев всичко се върши от мъжа, докато съпругата му работи всеки ден до 20 часа. Това бе нетипично за Вера, която е свикнала да обгрижва изцяло своето семейство и още в първия ден се почувства като принцеса в с. Ясен. Венислава от своя страна си припомни какво е да вършиш домакински задължения в дома на Светльо в София, но и усети позитивите от това мъжът да я вози всеки ден, вместо да шофира. Смяна на ролите бе и едно от правилата на съпругите при налагането на новите задължения.

Сем. Велинови са заедно вече 25 годинии и са неразделни. За тях ключът към щастието се крие в доверието и във времето, което прекарват само двамата. Задължително всяка седмица ходят на кино или театър за разлика от Венислава и Йото, които обикновено прекарват вечерите си пред телевизора. Вера наложи правило за лично време за съпрузите, забавление и избягване на рутината, което Йото и Венислава приеха без колебание.

В дома на Велинови Венислава се запозна и с една от дъщерите на Вера и Светльо – Кристина, която е тийнейджър и все още живее с родителите си. Венислава бе убедена, че родителите й могат да й отпуснат по-късен вечерен час и го наложи като правило. Но разбиранията на Вера и Светльо си противоречат с по-свободното възпитание и не приеха категорично новото правило.

Венислава и Йото са семейство от 4 години. Зад гърба си Венислава има два брак, три големи деца и двама внуци. И двамата влагат голяма част от своето време в подкрепа на различни каузи. За тях тайната на щастливия брак е да приемеш трудностите с усмивка. Семейството е преминало през едно от най-трудните изпитания за двойките – репродуктивни проблеми, но след много упоритост и позитивно отношение са успели да се справят. През лятото чакват първородната си рожба. В края на предаването и двете двойки бяха убедени, че са открили своите половинки и са щастливи семейства.