Ивет Горанова се готви за Европейското първенство в Гуадалахара

Надпреварата ще се проведе от 28 до 31 март

Националният ни отбор по олимпийско карате провежда лагер под ръководството на най-добрият международен инструктор в света Антонио Олива, съобщава Канал 3. Испанецът е носител на престижния 9-ти дан, като в света има само няколко каратисти отличени с най - високата десета степен.

Националният ни отбор по карате тренира вече седмица със специалиста Антонио Олива. Лагерът в София приключва утре като в него се включиха и отборите на Унгария и Сърбия сред които има действащи световни и европейски шампиони. Подготовката на българските състезатели с Антонио Олива е свързана с предстоящото Европейско първенство по карате, което ще се проведе от 28 до 31 март в Гуадалахара, Испания. Там страната ни ще представят 5-ма състезатели -  3 жени и 2-ма мъже. Сред тях е и Ивет Горанова, която преди дни спечели бронзов медал на олимпийската квалификация в Залцбург, Австрия. Българката стигна до бронза в конкуренцията на 139 състезателки в нейната категория до 55 кг.

На 6 март Ивет Горанова имаше рожден ден и навърши 19 години, но не празнува, а отново е в залата за двуразовите си тренировки.

След края на лагера с Антонио Олива, женският ни национален отбор заминава за Тенерифе, където ще продължи своята подготовка съвместно с националите на Австрия, Словакия и Украйна.