Обвинения за полицейски произвол в Плевен

МВР проверява сигнал на майка и син за превишаване на служебните права на униформени

Обвинения за полицейски произвол в Плевен – МВР проверява сигнал на майка и син за превишаване на служебните права на униформени, съобщи btvnovinite.bg.

Ахмет Татаров е потърсен от полицията след спречкване с цивилен катаджия в плевенския мол. Вместо това обаче 32-годишният мъж е откаран в полицията, където твърди, че са му нанесли побой.

Полицаят Иван Папирски твърди, че задържаният му счупил зъб при удар с лакът. „Яростна съпротива, която се изразяваше в мятане, ритане и опит да удря колегите”, обясни той.

Ахмет Татаров обаче заяви, че са започнали да го влачат на земята, да го бият и ритат. Той е оставен в ареста за 24 часа.  

Заради създадения смут пред районното полицаите слагат белезници и на майката – Бание Татарова.
"Спрямо тези две лица има използвана полицейска сила, която включва правомощията на тези служители, но няма издевателства”, категоричен беше старши комисар Красимир Начев, директорът на ОДМВР – Плевен. 

Инспекторатът на МВР прави проверка. Когато има резултат, той ще бъде оповестен, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Срещу жалбоподателите има досъдебни производства за нанесена средна телесна повреда на полицай и оказване на съпротива при задържане.