Ники Кънчев горд: Червен бряг най-накрая има световен шампион!

Известният червенобрежанин поздрави Карлос Насар

"Червен бряг най-накрая има световен шампион!!!", възкликна популярният тв и радиоводещ Ники Кънчев във Фейсбук. "След като даде на света Любен Дилов-баща, Любо Нейков и една втора от Григор Димитров, нашият град може да се гордее със световен шампион. Карлос Май Хасан Насар е от града, в който Златна панега се отдава на Искъра и стана първи на световното по вдигане на тежести за кадети до 17-годишна възраст в Лас Вегас (САЩ)", пише Кънчев в социалната мрежа. 

Kaкто вече Plevenutre.bg писа, Карлос Насар грабна титлата в кат. 73 кг с двубой 291 кг. Българинът започна много мощно още в изхвърлянето като премина без грешка през 123 кг, 127 кг и 130 кг. Това му отреди второ място в движението след узбека Азадбек Нариманов със 133 кг.

Карлос Май Хасан Насар е възпитаник на школата в Червен бряг с личен треньор Илиян Илиев. Миналата година Насар стана европейски шампион в кат. 69 кг при 15-годишните Карлос Насар, като на първенството в Милано грабна златото с 260 кг двубой с победи и в двете движения, припомня Facebook страницата на БФВТ Bulgaria weightlifting. Карлос, чийто баща е ливанец бе седми на европейското през 2017 г.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен