Плевен бе домакин на образователен форум, събитието протече при огромен интерес

Участие взеха зам.-министър Таня Михайлова и Станислава Стоянова -чл- на ПК по образованието и науката в 44 НС

При огромен интерес протeче в Плевен гражданския диалог на тема образование, в който участие взеха заместник-министър Таня Михайлова и Станислава Стоянова -чл- на ПК по образованието и науката в 44 НС.

Заместник-министър Таня Михайлова подчерта, че за първи път от 6 години насам делът на преждевременно напусналите обучение млади хора в България намалява от 13,8% на 12 на сто. През 2019 г. за първи път средното брутно учителско възнаграждение изпреварва средната заплата за страната."Неслучайно инвестициите в учителя са основният стълб, който може да доведе до връщането на тези инвестиции чрез постиженията на учениците.", каза Михайлова.

"Модернизирането на българското образование, инвестицията в развитието на професионалното образование и дуалното обучение, връщането на учениците в училище са на практика капиталовложение в националното ни бъдеще,в способността на младите хора да бъдат конкурентоспособни, във възможностите на страната ни да бъде достоен и активен участник в научните постижения на европейско и световно равнище!", отбеляза народният представител Владислав Николов.