Пет месеца условно дадоха на хулиган, заплашвал с убийство

Заканвал се "Ще ви убия, ще ви избия всичките, мъртви сте, ей сега ще ви убия“

По споразумение на Районна прокуратура – Благоевград, сключено със защитата на подсъдимия С.Ц., му е наложено едно общо наказание от пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за хулиганство и заканване с убийство.

Късно вечерта на 7.01.2018 г. в Благоевград, обвиняемият извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. При управление на лек автомобил „Пежо“ на ул.„Яне Сандански“ в жк. „Струмско“ той предизвикал конфликт с друг участник в движението – водач на „Тойота“, в която се возели други две жени и две малолетни деца.

С.Ц. отнел предимство на шофьора, като форсирал и доближил колата си до другото превозно средство, след което показал циничен жест и отправил обидни думи към пътничка. Мъжът направил опит да блъсне колата, след което я последвал, засякъл и я принудил да спре. Подсъдимият нанесъл удари с бухалка по автомобила, вследствие на което счупил предното ляво огледало.

Пред жилищен блок той отправил заплахи към присъстващи граждани с израза „Ще ви убия, ще ви избия всичките, мъртви сте, ей сега ще ви убия“. Това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му в пострадалите.

Съдът е одобрил постигнатото между страните споразумение, което има последиците на влязла в сила присъда.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"