Общински съветник от Плевен участва в Европейска среща на високо равнище в Букурещ

Форумът се провежда в Букурещ

Представител на местния парламент на Плевен е поканен да бъде част от 8-та Европейска среща на върха на регионите и градовете. Форумът ще се проведе днес и утре в румънската столица Букурещ. Събитието е най-мащабната инициатива на Европейския комитет на регионите.

Йордан Грижов, който е и най-младия в състава на общинския съвет ще присъства на срещата, сред които официални гости са: Филип Клоз, кмет на Брюксел, Белгия; Фемке Халсема, кмет на Амстердам, Холандия; Мариан Борген, кмет на Осло, Норвегия; Доналд Туск, председател на Европейския съвет; Клаус Йоханис, президент на Румъния; Виорика Дънчила, Министър-председателя на Румъния; Ева Мейдел, член на Европейския парламент, България; Мишел Барние, главен преговарящ за Обединеното кралство, който излиза от Европейския съюз; Франс Тимерманс, първи заместник-председател на Европейската комисия.

Кандидатурата на Грижов е избрана от над 500 висококачествени предложения и той се присъединява към група от 100 души, които ще участват в срещата.

Срещата на високо равнище ще събере местни и регионални лидери от целия Съюз. Ще се бъдат обсъдени предложения на градовете и регионите за бъдещето на Европейския съюз. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен