Разкриха опасни връзки между полицаи и наркодилъри в Плевен (Видео)

След разследване на Нова телевизия - директорът Красимир Начев назначава комисия за вътрешна проверка по видеото

Такса „Спокойствие”, полицейски чадър, обвързаност с хора от криминалния свят, подкупи – тези думи чуваме напоследък по повод шумните акции срещу злоупотреби и корупция сред служители на МВР. Taка започва репортажът на Нова тв, излъчен тази сутрин.

Ивелин Иванов, по прякор Мечката, от Плевен е криминално проявен и осъждан, с множество регистрации в МВР за притежание и разпространение на наркотици. Сега е в следствения арест по дело за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на дрога. Задържан е в средата на януари, докато шофира в посока Плевен-София с около 2 килограма и половина амфетамини. В момента е обвинен заедно с още 7 души с иззети 5 килограма синтетична дрога, марихуана, оборудване, материали за направата на амфетамини.

Преди около година Иванов е засечен от охранителните камери на магазин в Плевен да разговаря с Цветомир Илиев – началник сектор на Криминална полиция, 2 РУ-Плевен. На кадрите не се вижда какво, но Иванов подава нещо на Илиев, което той бързо прибира в джоба си. Според информатори от подземния свят това може и да са пари. До задържането му на 5 януари, Иванов е имал и други срещи с полицаи, твърдят учевидци.

„Изгледахме записа. Има си компетентни служби, които ще извършват проверка. Това мога да кажа”, заяви зам.-директорът на ОД на МВР – Плевен Петър Енчев. 2 дни след интервюто МВР – Плевен официално иззема от NOVA показания запис. Директорът Красимир Начев назначава комисия за вътрешна проверка по видеото.

Цялата история гледайте в неделя след централната емисия новини на Нова телевизия.