Над 40 състезатели се включиха в турнир по прескачане на препятствия в Кнежа

Организатори на събитието са Община Кнежа и Клуб по конен спорт "Мизия" гр. Кнежа

Днес празнуваме Тодоровден! Съботният ден от първата седмица на Великия пост е в памет на Св. великомъченик Теодор Тирон. Празникът се нарича още Тудорица или Конски Великден. Отбелязва се с тържествено почитане на коня, с бурните български кушии (надбягвания с коне).

По този повод днес в Конна база гр. Кнежа се проведе Турнир по прескачане на препятствия. Организатори на събитието са Община Кнежа и Клуб по конен спорт "Мизия" гр. Кнежа.

В състезанието участие взеха над 40 състезатели от София, Плевен, Сливница, Монтана, Банкя, Бутан, Алтимир, Сираково и Кнежа.

"Горди сме с постиженията на Гергана Колдашка, Анжела Негойчева и Младен Миленов, които заеха челни позиции в трите дисциплини на турнира. Победителите бяха наградени от г-н Цветомир Миловски - Заместник-кмет на Община Кнежа, г-н Огнян Крачунов - председател на ККС "Мизия" и д-р Крум Рашков - Заместник-председател на БФКС. Поздравявам всички участници, като им желая бъдещи успехи, а на многобройните именници днес пожелавам крепко здраве, късмет и благополучие!", сподели кметът на Кнежа Илийчо Лачовски във Фейсбук.