Започна Третият международен турнир по плуване "Пирин“

Спорт

16-03-2019, 19:21

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

500 плувци се състезават в Благоевград

Трети международен турнир по плуване „Пирин“ започна днес в Благоевград. Турнирът бе открит от заместник-кмета по икономика и финанси на община Благоевград Иво Николов,който приветства участниците с „добре дошли“ от името на кмета д-р Атанас Камбитов. „Споделям убеждението, че от малки децата трябва да бъдат учени на дисциплина, спорт, усърдие и характер. Пожелавам ви да продължавате да вървите нагоре, успешно да развивате плуването в Благоевград, да изграждате нови медалисти и шампиони“, каза в част от приветственото си слово зам.кметът.
Сред официалните гости на откриването бяха още Георги Аврамчев- управител на БФПС, Димитър Бобев-главен секретар на БФПС, управителят на спортни имоти Валери Миков, управителят на Спортен комплекс „Пирин“ Иван Маджиров, Румяна Станоева- експерт в направление „Младежки дейности, спорт и туризъм“ в Община Благоевград, председателят на плувен клуб „Пирин“ Валентина Атанасова.
Георги Аврамчев благодари на Община Благоевград в лицето на д-р Атанас Камбитов за усилията и подкрепата за развиването на плувните спортове.
Пред огромната публика в плувния басейн групата по синхронно плуване от „Пирин“ с ръководител Миглена Бояджиева представи своите красиви съчетания.
В третото издание на турнира участват 45 плувни клуба, представители от България и Северна Македония. Плувците от клубовете са от 6 възрастови групи - от родени през 2010 година до мъже и жени. Възрастовите групи включват мъже и жени - 2001 година и по-големи, група А. Група В е за родените през 2002, 2003, 2004 година, момичета и момчета, в категория С са родените през 2005 и 2006 година, в група D влизат родените през 2007, момичета и момчета. Родените през 2008 година са в категория E, а в група F са включени родените през 2009 и 2010 година.
Турнирът се организира от ПК „Пирин“ със съдействието на БФПС, Община Благоевград и Спортен комплекс „Пирин“.
Състезанието продължава и утре, 17 март (неделя).Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"