Концерт "Заедно да сбъднем мечтите си" организира Медицински колеж – Плевен

Събитието е посветено на Световния Ден на социалната работа

Превърналият се традиция концерт "Заедно ще сбъднем мечтите си", посветен на Световния ден на социалната работа, се организира за поредна година от Медицинският колеж към МУ-Плевен под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански. Тази година той ще се състои на 19 март, вторник, в зала "Катя Попова" от 17.00 часа. Концертът е част от мероприятията посветени на Седмицата на действието (18-22 март 2019 г.) под световното мото „Насърчаване на значението на взаимоотношенията с хората“.

Това мото намира израз в съвместните усилия на студентите от специалност “Социални дейности” на Медицински колеж към Медицински университет – Плевен, Община Плевен и представителите на социалните услуги чрез концерта "Заедно да сбъднем мечтите си" с цел популяризиране на подкрепата за най-уязвимите групи от обществото. Потребителите на социалните услуги вече знаят, че на този празничен ден на сцената в зала „Катя Попова“ - Плевен те могат да сбъднат мечтата си и с изпълненията си да поздравят социалните работници за ежедневната им професионална всеотдайност.

Със сценични изяви в концерта се включват потребители на социални услуги от всички възрастови групи от град Плевен и Област Плевен: Защитено жилище за възрастни хора с умствена изостаналост – Плевен; шест центъра за настаняване от семеен тип –Плевен; Център за социална рехабилитация и интеграция – Плевен; Център за настаняване от семеен тип "Приятели" – Плевен; Комплекс за социални услуги ЦНСТ 2 – град Пордим, община Пордим; Комплекс за социални услуги, Защитено жилище – с. Згалево, община Пордим; Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен, специалност “Социална работа с деца и семейства в риск“; Танцова група „Въртянка“ – Плевен и талантливата деветгодишна изпълнителка Доротея Иванова Танева.

В края на концерта великолепните изпълнения на Танцов състав "Алеко пее и танцува" при Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен са поздрав за служителите от социалните услуги, които неуморно работят и полагат грижи за да направят възможно сбъдването на мечтите на най-уязвимите групи от обществото.

Студентите и преподавателите от специалност “Социални дейности” на Медицински колеж при МУ-Плевен отправят покана към всички представители на академичната общност и медиите, както и към гражданите на Плевен, за отпразнуване на Световния ден на социалната работа с присъствие на концерта „Заедно да сбъднем мечтите си“.