Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, дал подкуп на полицаи

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за даване на подкуп на полицаи, за да не съставят акт на сина му.

Обвинението срещу Р. Д. е за това, че на 23.01.2019 г. на път 1106, в района на разклона за с. Коиловци, област Плевен, в местността „Биширица“ направил опит да даде подкуп – дар – две банкноти по 20 лв. и една банкнота от 10 лв. на длъжностни лица – двама полицаи в 02 сектор ППДММ при ЗЖУ-Плевен, за да не извършат действие по служба – да не уведомят дежурния служител при ЗЖУ-Плевен за необходимостта от изпращане на компетентен полицейски орган да състави АУАН за констатирани административни нарушения по чл.150, чл.100, ал.1,т.2 и чл.147, ал.1 от ЗДвП на Б. Д., като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини – престъпление по чл.304а, вр. чл.304, вр.  чл.18 от НК.

На 23.01.2019 г. обвиняемият пътувал за с. Бръшляница, с лек автомобил, управляван от непълнолетния му син Б. Д. /на 17 години/, който не притежавал правоспособност да управлява моторно превозно средство. Полицейските служители забелязали движещия се лек автомобил и го спрели. При проверката било установено, че водачът на автомобила Б. Д. не притежава правоспособност да управлява МПС.  В същото време към полицейския автомобил се приближил Р. Д., който застанал до предната му дясна врата, казал на полицейските служители: „Дайте да направиме нещо да не пишете акт на сина ми“ и хвърлил през отворения прозорец три банкноти.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково