В СУ "Пейо Яворов" - Плевен организираха изложба на сувенири, изработени от отпадъчни материали

Животът

20-03-2019, 17:37

Снимка:

СУ "Пейо Яворов"

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

СУ "Пейо Яворов" - Плевен не спира да излъчва шампиони

Второкласниците са щастливи, че дават "нов живот" на ненужните материали, вместо да бъдат безотговорно разпилявани в природата

В чест на предстоящия юбилей на СУ "Пейо Яворов", във фоайето на училището 16-има ученици от ІІ клас, под ръководството на г-жа Детелина Атанасова, организираха изложба на сувенири, изработени в клуба за занимания по интереси "Млад еколог". Младите еколози с удовлетворение представят своите уникални произведения - "вазички", "гъбки", "кокичета", "червейчете", "пеперуди", "октоподи", маски и др., изработени предимно от отпадъчни пластмасови опаковки. Второкласниците са щастливи, че дават "нов живот" на ненужните материали, вместо да бъдат небрежно и безотговорно разпилявани в природата.

Основната цел на заниманията по интереси в клуб "Млад еколог" е усвояване от учениците на екологични знания, изграждане на екологична култура, съзнание и поведение. Водещите идеи на екологичното образование и възпитание са: красота и хармония в природата; единство и разнообразие на растенията и животните; единство и зависимост между организмите – средата – човека – обществото – природата и защита на природата от замърсяване.