Спартак удари Ямбол в зала "Балканстрой"

Плевенчани завоюваха втора победа в последните си три мача в НБЛ

Спартак завоюва втора победа в последните си три мача в НБЛ. В своята зала "Балканстрой" тимът на Александър Дяковски се наложи над Ямбол с 83:69 в мач от 21 кръг в мъжкия ни елит. Плевенчани вече имат баланс от 8-10, докато селекцията на Иван Чолаков е със 7 победи и 12 загуби. На 28 март Спартак Плевен ще приеме Черно море Тича, а Ямбол почива в следващия кръг, информират от сайта на НБЛ.

През първото полувреме двата отбора си размениха по една част,  като първата бе за ямболии след 19:16, докато Спартак бе по-дейният тим през втората и обърна до 41:37 на голямата почивка. След това разликата в полза на домакините набъбна до двуцифрена - за 51:39 и оттам връщане нямаше. 

Плевенчани доминираха под двата ринга, като овладяха 47 срещу 37 борби за Ямбол. Освен това, те показаха и по-точен мерник в стрелбата от средно разстояние – 62% срещу 33% за гостите.

Николай Маринов се включи силно от пейката за Спартак с 19 точки и 7 асистенции. Константин Коев добави 17 и 7 борби. Николай Върбанов се отчете с 13 точки. С по 11 приключиха Иван Лилов и Цветослав Острев, като първият овладя и 12 борби.

За Ямбол най-резултатни бяха Евгени Иванов и Айзея Уилямс с по 13 точки. Станислав Говедаров остана с 12.