От ГЕРБ - Плевен уважиха празника в село Пелишат

На този светъл християнски празник кметът Петър Йочев събира заедно всички близо 120 самотно живеещи възрастни хора

За шеста поредна година кметът на Пелишат от ГЕРБ Петър Йочев организира за самотните хора от селото празненство по повод Благовещение, на което възрастните хора припомниха за традициите за празника. На тържеството присъстваха народният представител от ГЕРБ Владислав Николов, Петя Василева, зам.-председател на Общински съвет – Плевен и общински ръководител на ПП ГЕРБ – Плевен, и общинският съветник Христослав Михайлов, който е и член на общинското ръководство.

"Днес празнуваме надеждата за добро, за спасението и благоденствието. Затова нека си пожелаем да бъдем здрави, добронамерени и откровени един с друг и да си помагаме. Всеки от вас е преживял тежка житейска загуба, но в дни като днешния нека усети подкрепата на другите. В лицето на кмета Петър Йочев, общинските съветници и в мое лице, тя е гарантирана", каза народният представител Владислав Николов.

Петя Василева от своя страна сподели, че превърналото се в традиция тържество точно на този светъл празник е изключително мило. Пожела на възрастните хора здраве, да се събират по-често заедно, да си помагат и да се уважават. „Вашето трудолюбие и всеотдайност са пример за нас и децата ни! Ние се учим от вас, затова трябва такива срещи да не са само веднъж в годината, а постоянни”, каза още г-жа Василева.

На този светъл християнски празник кметът на селото Петър Йочев събира заедно всички близо 120 самотно живеещи възрастни хора в Пелишат, за да се повеселят и да спазят традициите. Всички заедно си пожелаха селото да бъде по-красиво, а хората по- спокойни и щастливи като общност.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен