Плевенските огнеборци гасиха сухи треви и клон на банка, чистиха маслен разлив след ПТП

Замервали са за вредни емисии в къща в село Пелишат

На 25 март служители от РДПБЗН-Плевен гасиха пожари в сухи треви в град Плевен улица „Батак“ и в ж.к „Дружба“, град Тръстеник, село Татари, село Реселец, град Червен бряг, село Въбел, град Летница, село Трънчовица, село Шияково, село Горна Митрополия и град Кнежа.

На 25 март служители от РДПБЗН - Плевен са оказали технически помощи - разчистване на маслен разлив след ПТП на пътно платно в град Плевен ж.к. "Дружба" и замерване за вредни емисии в къща в село Пелишат - замерването е извършено с Drager X-am 7000 и не са отчетени завишени стойности на опасни вещества.

На 25 март 2019 година в 23:36 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в град Гулянци в клон на банка.  Причина за инцидента е късо съединение в луминисцентна лампа, вследствие на което сработва пожароизвестителната система на банковия клон. До пристигане на екип на РСПБЗН-Гулянци, пожарът е самозагаснал. Служители от РСПБЗН – Гулянци са извършили отдимяване. При инцидента са нанесени минимални материални щети - опушени стени  - 4 кв.м.; унищожени са луминисцентна лампа  и датчици.