Започна гласуването за избор на играчи в Престиж Мача на звездите

Поради интереса към него продължителността му е удължена с 1 ден – до 2 април

Гласуването за избор на играчи в Престиж Мача на звездите е активно вече втори ден в интернет страницата www.all-star.bg. Поради интереса към него продължителността му е удължена с 1 ден – до 2 април, включително, като непосредствено след края му ще бъдат обявени и резултатите.

За една седмица най-харесваните играчи от първенството на Националната баскетболна лига ще имат възможност да попаднат в съставите за ПРЕСТИЖ Мача на звездите. За всяка една позиция феновете имат възможност да гласуват за двама състезатели, като изборът за българи и чужденци на съответната позиция се прави отделно. След като бъдат определените 20-те играчи и треньорите, към тях ще бъдат добавени и 4 от квотата на организаторите - БФБаскетбол, НБЛ и "СпортЛаб". И тази година двата отбора ще бъдат избирани от своите лидери. Двамата състезатели, които ще получат най-висок вот от феновете, ще бъдат капитани на тимовете. За подбора на баскетболистите пък ще влезе в сила старата детска игра "настъпванка", както миналата година.

В звездния мач тази година ще се включат близнаците от отбора на „Левски Лукойл“ Деян и Калоян Иванови. Интересна подробност е, че и двамата са пожелали да играят на различни позиции. По време на демонстративното събитие Деян ще се извява като център, вместо на традиционния си пост леко крило. И - ако, разбира се, бъде избран от феновете.

Тазгодишното издание на Престиж Мачът на звездите ще се проведе под егидата на честванията "100 години баскетбол в България". Топ събитието на Национална баскетболна лига ще бъде на 21 април 2019 г. За първи път домакин ще бъде град, в който няма клуб от най-висшия ешелон на мъжкия баскетбол. Шумен ще приеме най-добрите играчи с оранжевата топка в новопостроеното бижу Арена „Шумен“. 

Запитванията за билети вървят от градовете Шумен, Разград, Варна. Домакините пък вече са в очакване на пускането на ценните хартийки. Това ще се случи вероятно в края на тази седмица на промоционална цена от 10 лв.В деня на мача цената ще бъде по-висока.

"Гарантираме, че билети ще има на достъпни места, поне на по няколко точки за всеки град", обясни изпълнителният директор на организационния комитет Стефан Августинов. Традицията ще бъде спазена и със звезден мач на непрофесионалистите, в който ще се включат участниците от Българска баскетболна лига - BGO Software. Няма да се мине и без традиционните конкурси Забивки, Тройки и Умения. Партньори на звездния мач за поредна година ще бъдат водещи компании от българската икономика. Генералният спонсор "Престиж 96" връща основното име на двубоя, след като три години той носеше името на бранда "100% пауър". Turkish Аirlines и "КредиХелп" също ще подкрепят двубоя, както и през последните години. Все още не е известно името на втория отбор в мача. Още няколко водещи световни бранда ще се включат в подкрепата на надпреварата

16-ото издание на Престиж Maч на звездите е организирано от "СпортЛаб" ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Шумен. Телевизионен партньор на двубоя е традиционно Българската национална телевизия, която ще излъчи на живо двубоя.

Припомняме, че мачът на звездите в българското мъжко баскетболно първенство е възстановен през 2004 година по инициатива на варненските фенове на баскетбола, след близо 20 годишно прекъсване. В първите 11 години от съществуването си той носи името  HDI Мач на звездите. От 2015 година наименованието е Престиж Мач на звездите. В досегашните си 15 издания, шоуто се е провеждало във Варна, София, Самоков, Ямбол и Ботевград. В аналите на историята стои и постижението от близо 7000 зрители, дошли на HDI Мача на звездите 2012 с участието на мегазвездата на световния баскетбол Денис Родман.