Новата шефка на ПГ на ГЕРБ спасява задавила се плевенска депутатка

Заседанието бе прекъснато за кратко

Минути след като беше избрана за шеф на групата на ГЕРБ, Даниела Дариткова се втурна да спасява съпартийка, на която й прилоша в пленарната зала, предаде Канал 3.

"Моля за медицинска помощ", реагира светкавично от трибуната друга лекарка - д-р Нигяр Джафер от ДПС. Заседанието бе прекъснато за кратко. Зам.-председателката на Народното събрание си помислила дори да напусне председателското място и да се втурне на помощ, но видяла, че около жената вече има няколко депутати-лекари, като Даниела Дариткова и Лъчезар Иванов, който също скочил.

Оказа се, че на плевенската депутатка от ГЕРБ Ралица Добрева й е станало зле. Нейни колеги обясниха, че се е задавила с вода, а първа при нея се озова д-р Дариткова.

Не се наложи друга лекарска намеса от дежурния медицински екип в парламента.

По ирония на съдбата именно Добрева е депутатката, която ще трябва да напусне парламента, ако Цецка Цачева реши да стане депутат, тъй като тя е четвърта в плевенската листа на ГЕРБ,

а в решението на ЦИК се посочва, че е народен представител, докато бившата правосъдна министърка е извън Народното събрание. Добрева влезе на мястото на Московски в НС.