В Плевен ще бъдат наградени победителите в състезанието "Стани стипендиант на ЧЕЗ"

Церемонията по награждаване ще се проведе на 29 март

ЧЕЗ ще връчи наградите на победителите в състезанието по електроенергетика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. Церемонията по награждаване ще се проведе днес от 14.00 часа в прессклуба на БТА в град Плевен на ул. „Димитър Константинов“ 23.

Инициативата на ЧЕЗ в България стартира в края на 2012 г. с цел подпомагане на средното професионално образование. Състезанието се организира вече седма поредна година. Финалният трети кръг на седмото издание ще бъде на 29 март 2019 г. В него ще се включат ученици от шест гимназии от градовете Плевен, Монтана, Видин, Дупница, Пирдоп и Кюстендил. На победителите ЧЕЗ ще предостави стипендии. Участниците ще получат и възможност за стаж и работа в компаниите от Групата ЧЕЗ в България.

Състезанието е част от политиката на Групата ЧЕЗ в България за подкрепа на образованието и създаване на необходимата среда и условия, в които децата на България да направят своя професионален избор и да останат да се развиват в България.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен