Невяна Владинова: Годината е много важна, трябва да вземем две олимпийски квоти

68 индивидуални гимнастички и 17 ансамбъла ще участват в деветото издание на Световната купа в София

68 индивидуални гимнастички и 17 ансамбъла ще участват в деветото издание на Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе от 12 до 14 април в "Арена Армеец" в София. Надпреварата и тази година е една от четирите Световни купи, които са квалификация за олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Интересът към състезанието в София е огромен. Световният елит пристига в България, за да направи генерална репетиция за шампионата на планетата, който ще се проведе от 16 до 22 септември в Баку (Азербайджан) и е квалификация за Игрите догодина в индивидуалната надпревара, обявиха организаторите на специална пресконференция.

Капитанът на националния ни отбор по художествена гимнастика Невяна Владинова сподели нетърпението си за началото на Световната купа.

"След като миналата година гледах отстрани, сега съм още по-мотивирана. За мен това ще е първата Световна купа за годината, конкуренцията е силна. За нас това е много важна година - трябва да вземем две олимпийски квоти", сподели Неви по време на пресконференция днес.

Русия идва със звездите си Арина Аверина и Александра Солдатова, която миналата година спечели приза Кралица на Световната купа в София. За Украйна ще играят Влада Николченко и Виктория Онопринко, за Беларус - Анастасия Салос и Алина Харнаско, за Израел - Линой Ашрам и Никол Зелихман, Италия ще бъде представена от медалистките от световното първенство в София през миналата година Милена Балдасари и Александра Аджурджу, а САЩ е в състав - Евита Грискенас и Лили Мизуно.