Столетничката Дилка Патова: Тайната на живота е усмивката

Столетницата има нелека съдба - остава без баща, когато е 10-годишна и заедно с майка си се грижи за четирите си братя и сестри

Кметът на Община Плевен Георг Спартански поздрави с нейния 100-годишен юбилей Дилка Патова. Баба Дилка, която е родена на днешния ден през далечната 1919 год. в с. Староселци, събра близки, познати, приятели, съседи на специален празник с торта.

Столетницата има нелека съдба - остава без баща, когато е 10-годишна и заедно с майка си се грижи за четирите си братя и сестри. Завършва занаятчийското училище в Плевен, където учи за шивач. Няколко години работи като детска учителка, а целият й трудов стаж след това е като шивач и бригадир в шивашката кооперация „Колективен труд”. В живота столетницата остава без другар до себе си, но с голямата фамилия не е сама – радва се на обичта и уважението на 7 племенника, в семейството има вече и 11 правнука. За пазаруването й помагат, но с готвенето държи да се справя самичка. Според баба Дилка тайната на дълголетието е в усмивката, в това човек да работи много и да хапва по малко.

Специален поздрав към рожденичката отправи хорът към НЧ „Пробуда”, гост на празника беше председателят на Общинския съвет, Мартин Митев, кметът на с. Староселци, Людмил Иванов, а личният лекар на баба Дилка й пожела да не се срещат в кабинета му.

Кметът Спартански поднесе букет на юбилярката и й пожела да е с все така висок дух и обичана от роднини и приятели