Ивет Горанова: Каквото и да се случва, аз не се отказвам

Засега перфектно, но изключително трудно – така Ивет съчетава спорта и училището, където тази година й предстоят матури

Едва на 19, Ивет Горанова вече пренаписа историята на българското карате, отбелязват в репортаж на Bulgaria On Air. Тя на 2 пъти победи водачката в световната ранглиста. За скромните си 19 години, Ивет има бронзов медал от Световното първенство през миналата година и бронзов медал от Европейското, което завърши преди седмица.

Нейната философия за успех, напук на очакванията, обаче е изключително проста. 

"Бих се определила като упорита, защото каквото и да се случва, аз не се отказвам. Има много лоши неща, които се случват, но през които трябва да преминеш и да продължиш напред, защото едно такова предизвикателство ако те спре, доникъде няма да стигнеш", сподели тя. 

Лека-полека, любовта между Ивет и каратето се заражда, а днес тя води до издигане в световната ранглиста и респект от страна на всички опоненти. Особено от водачката в световната ранглиста Анджелика Терлюга.

На Световното в Мадрид Ивет дебютира при жените и сменя категория като преминава от 61 кг. на 55 кг. Освен медалите, най-важният момент за Ивет е този, в който разбира, че каратето става олимпийски спорт.

Засега перфектно, но изключително трудно – така Ивет съчетава спорта и училището, където тази година й предстоят матури. А мечтата си остава традиционната - златен медал от Олимпиадата.