Проф. Григор Горчев стана носител на високо френско отличие, 125 бакалаври положиха Хипократовата клетва

Животът

05-04-2019, 16:52

Снимка:

Община Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хипократова клетва

18 медици положиха Хипократова клетва във Варна (СНИМКИ)

Отличието връчи Посланикът на Франция Н. пр. Ерик Льобедел на официална церемония в зала „Магнум”

Носител на високото френско държавно отличие степен "Офицер" на Ордена на академичните палми официално стана днес чл. кор. проф. д-р Григор Горчев, дмн - Почетен Ректор и Директор на Научноизследователския институт на МУ-Плевен. Отличието връчи Посланикът на Франция Н. пр. Ерик Льобедел на официална церемония в зала "Магнум". Престижната награда е присъдена на чл. кор. проф. Григор Горчев с указ от 14 юли 2018 година на Министър-председателя и по предложение на Министъра на образованието на Френската република. Отличието се присъжда за високи постижения в областта на образованието и за принос към международното интегриране на университета.   

Днес се състоя и тържествена промоция на Факултет "Обществено здраве". Дипломи получиха 125 бакалаври и магистри от четири специалности: 24 бакалаври от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, випуск 2018; 12 бакалаври от специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“, випуск 2018; 25 бакалаври от специалност „Управление на здравните грижи”, випуск 2019; 43-ма магистри от специалност "Управление на здравните грижи", випуск 2018 и 2019 и 21 магистри от специалност "Обществено здраве и здравен мениджмънт", випуск 2019.

Проф. Григор Горчев и младите дипломанти бяха поздравени от Ректора на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов и кмета на Община Плевен Георг Спартански. Заслужено проф. Горчев е гордост за Плевен и България с новаторските си идеи и постижения и доказателство, че за мечтите няма граници, стига човек да иска и може да ги следва, категоричен беше кметът. На завършилите образование той пожела да изпитват радостта и удовлетворението, когато си кажат "Помогнах, спасих живот".