Русалин Русалинов: Ивет Горанова показва постоянство и е въпрос на време да стигне до върховете

На 17 април тя заминава за участие на Премиер Лига в Мароко, а в края на месеца е Балканското първенство в Сърбия

Вицепрезидентът на Българската национална федерация по карате Русалин Русалинов, който е и президент на карате клуб "Петромакс", заяви, че успехите на Ивет Горанова не са случайни, съобщава sportal.bg.

"Тази година няма световно първенство, а само европейско и затова този медал беше важен за нас като федерация. Очакванията ми бяха, че тя ще играе на финал. Ивет не е случайно в каратето, тя има много успехи на международни състезания в последните години. Показва постоянство и е въпрос на време да стигне до върховете. Доволни сме от медала, но винаги ще искаме още", заяви Русалинов

"Целта на всички е класиране на олимпийските игри в Токио 2020, където каратето ще направи дебют в олимпийската програма. За всеки един състезател и държава това е голяма цел. Конкуренцията и борбата за място в Токио ще бъде тежка", коментира генералният секретар на централата Борис Николов.

В Токио ще има само по 3 категории за мъже и жени "кумите" и две категории "ката".

Ивет Горанова ще стартира на много турнири през годината. На 17 април тя заминава за участие на Премиер Лига в Мароко, в края на месеца е Балканското първенство в Сърбия, през май има лагер и турнир в Турция, след което и Премиер Лига в Шанхай (Китай). Всичко това е преди европейските олимпийски игри в Минск, които ще се проведат от 20 до 28 юни. 

Този уикенд в мултифункционалната зала на НСА "Васил Левски" ще се проведе държавното първенство по олимпийско карате за всички възрасти.