За шеста поредна година: Модерно училище по акушерство и гинекология ще се проведе в МУ-Плевен

Събитието тази година ще се проведе в периода 10 – 12 април

За шеста поредна година АСМБ – Плевен има удоволствието да представи научния форум "Модерно училище по акушерство и гинекология". Събитието тази година ще се проведе в периода 10 – 12 април и по традиция ще протече под патронажа на Ректора на Медицински университет – Плевен проф. д-р Славчо Томов.

За първи път изданието на студентския форум ще се проведе изцяло на английски език. Целта е да се популяризира и разрасне форума с тенденция да се превърне в международна научно-практическа конференция. 

Специално участие в тазгодишното издание ще вземе проф. д-р Майкъл Щарк, който ще е официален гост – лектор. Проф. Щарк е световно известен и признат специалист и учен, особено с разработения от него метод за лапаротомия по Щарк, който се използва в множество реномирани клиники по цял свят. Своите постижения и опит в областта на акушер - гинекологичната практика той ще има удоволствието да сподели със студенти, специализанти, докторанти и специалисти от цялата страна по време на VI издание на Модерното училище по акушерство и гинекология. 

Водещи специалисти в областта на акушерството, гинекологията и феталната морфология като чл.-кор. проф. Г. Горчев, проф. д-р С. Томов, проф. д-р А. Щерев, д-р Петя Чавеева, доц. Стратиева, проф. Тимева и много други също ще бъдат лектори на специалното издание.

Целта на събитието е усвояване на знания и развиване на умения за най-новите и съвременни подходи и методи за ранна диагностика, профилактика и лечение на репродуктивните заболявания и разнообразните патологични състояния, свързани с тях. 

Участниците във форума ще имат възможността да придобият нови умения в областта на роботизираната хирургия, да използват нови модерни техники и методи по време на специалния практически модул.