Двама надрусани и четирима пияни спипа полицията зад волана

Крими

09-04-2019, 10:29

Снимка:

pixabay

Автор:

pleven.utre

Всичко от Автора

Откриха в 16-годишен пътник 10 гр марихуана и екстази

Двама водачи са управлявали моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества, съобщават от Областната дирекция на МВР в Плевен. Шофьорите са били установени от служители на сектор „Пътна полиция“ на 6 април и 8 април.

На 6 април 2019 година около 21.55 часа в град Плевен на улица "Ген. Тошев" е проверен 26-годишен плевенчанин като водач на лек автомобил "Ауди". На 8 април 2019 година в 11:16 часа в село Опанец е спрян 35-годишен от Плевен, водач на лек автомобил „Опел Астра“. Извършените тестове за употреба на наркотици и на двамата отчели положителен резултат за метаамфетамини. Назначени са съдебно-химически експертизи. Водачите са били задържани за срок до 24 часа в Първо РУ – Плевен. Образуваните са бързи производства и е уведомена Районната прокуратура в Плевен. Работата по двата случая продължават.

Също вчера, около 19:45 часа на изхода на град Белене е проверена "Тойота Ярис", с водач 19-годишен от крайдунавския град. При проверката 16-годишен пътник в лекия автомобил доброволно предал две полиетиленови пликчета, съдържащи суха зелено-кафява тревиста маса, наподобяваща марихуана, като в едното пликче е имало и част от червено хапче. Непълнолетният е заявил, че това са около 10 грама марихуана и част от хапче "Екстази", негови и за лична употреба. Незабавно е уведомен дежурен прокурор при Районната прокуратура - Левски. Образувано е бързо производство. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. Работа по случая продължава разследващ полицай.

 

Четирима водачи пък са управлявали автомобили след употреба на алкохол. По случаите са образувани бързи производства.