КСБ кани Йончева да предостави доказателства за поредните твърдения, уронващи престижа на бранша

Водачът на листата на БСП за пореден път публично си позволи да изрази непотвърдени твърдения

Месец преди предстоящите европейски избори водачът на листата на БСП Елена Йончева за пореден път публично си позволи да изрази непотвърдени твърдения, уронващи престижа на един от браншовете с най-значим принос за БВП на България. Камарата на строителите в България категорично възразява срещу опитите за използване на бранша с политически цели! КСБ многократно е настоявала с изявления и декларации да спрат неверните и манипулативни обвинения на г-жа Йончева срещу българските строители или да даде конкретни доказателства.  Сега Камарата отново се обръща с искане г-жа Йончева да предостави пред бранша, компетентните органи и пред българската общественост конкретни факти за „поискани и дадени 40% от стойността на път“, както и към кои „политици“ са били „върнати“ тези суми, посочват от КСБ в позиция, адресирана до Елена Йончева, Националния предизборен щаб на БСП  и медиите.

Разпространяването на спекулативни твърдения с позоваване на анонимни „експерти“ и опитът да бъдат представени като истина нанасят тежки вреди на целия строителен отрасъл, който осигурява работа  на близо 250 хил. души, както и на компаниите, които дават съществен принос в бюджета с плащането на данъци,  осигуровки и създават косвена заетост за хиляди фирми от други браншове. Нещо повече - разпространяването на подобни недоказани и обобщаващи  твърдения e отрова за обществото, защото създават недоверие към политическата класа, към българските строители и към икономиката въобще. Това е популизъм.

Призоваваме г-жа Йончева да докаже своите твърдения с конкретни факти и данни публично  преди вота за Европейския парламент - 26 май! В противен случай смятаме, че българските избиратели ще бъдат подведени с фалшиви новини, срещу които всеки представител на България в европейските институции би трябвало да се бори, посочват още от КСБ.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен