Какво ще бъде времето тази седмица?

През нощта срещу вторник очакваме валежи, които ще са по-значителни в западната половина на страната

Страстната седмица започва със слънчево време в почти цялата страна, съобщава Нова тв. След обяд очакваме да се заоблачи, но валежи са малко вероятни в източната част на страната. Температурите през деня ще варират между 16 и 21 градуса.

В планините – слънчево до обяд. По-късно през деня ще се заоблачи с възможни превалявания в късните часове. Ще вали дъжд, над 2 000 метра – слаб сняг. По Черноморието днес ще е най-хладно. Възможни са слаби превалявания в северната част на крайбрежието. Температурите през деня – около 12-13 градуса.

През нощта срещу вторник очакваме валежи, които ще са по-значителни в западната половина на страната. Още същия ден до вечерта валежите ще спрат, а в сряда облаците ще отстъпят място на слънцето. Влошаване на времето с нова порция валежи ще настъпи в края на седмицата. В петък срещу събота очакваме превалявания в Западна и Централна България. На някои места валежите ще са кратки, но интензивни, придружени с гръмотевици. През седмицата температурите вървят нагоре. В началото – дневни температури около 14-15 градуса, в навечерието на Великден – до 21-22 градуса.