975 л нелегален алкохол иззеха митнически служители при две проверки в Плевен и в Полски Тръмбеш

По-голямата част от количеството - общо 627 л. течност с вид и мирис на алкохол, е открито в Плевен

947 л нелегален алкохол задържаха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при две проверки в района на Плевен и Полски Тръмбеш.

По-голямата част от количеството - общо 627 л. течност с вид и мирис на алкохол, е открито в Плевен. При проверка на магазин за хранителни стоки, в складовото помещение митническите служители откриват 57 пластмасови бутилки с вместимост 0,500 л без бандерол, съдържащи общо 28,5 л. течност с вид и мирис на алкохол - ракия. Проверката продължила в избеното помещение на частния имот, намиращ се на един и същи адрес с магазина. Там митническите служители  откриват, че е изградена декоративна стена, отваряна с прикрит механизъм, зад която има склад с рафтове. В тайния склад са установени 599 л. ракия, съхранявана в пластмасови туби с вместимост от 10 л. и 11 л. За откритата стока не са представени документи съгласно ЗАДС. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на РП Плевен.

Междувременно друг екип митнически служители извършва проверка на стопанска постройка в частен имот в Полски Тръмбеш, където е установено, че се държат около 320 л. течност с вид и мирис на алкохол, разлети в съдове с различен обем. За откритата акцизна стока в рамките на проверката не са представени документи съгласно ЗАДС и тя е иззета с опис. Взети проби за анализ. По случая е образувано административнонаказателно производство.