Районна прокуратура – Кнежа предаде на съд извършител на грабеж, съдът в Плевен го оправда

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа дело, образувано по протест на Районна прокуратура гр. Кнежа, подаден против присъда, с която подсъдимият Г.И.Д. на 44 години е признат за невиновен за това, че в съучастие с неустановен към момента съучастник, като съизвършители, за времето от 22:00 часа до 23:20 часа на 26.03.2017г. в село Бреница в частен дом, отнел от владението на собственика П.В.П., с намерение противозаконно да ги присвои, чужди движими вещи-парична сума в размер на 1500 лева и настолен компютър на стойност - 800 лева, като за това употребил сила - нанесъл побой - удари в областта на лицето и тялото на пострадалия и го обездвижил, като вързал ръцете и краката му със скоч тиксо и текстилни ленти от пердета - престъпление по чл.198, ал.1 във вр. с чл. 20, ал.2 от НК.

Плевенски районен съд оправдава подсъдимия по повдигнатото му обвинение за извършване на престъпление по чл.198, ал.1 във вр. с чл. 20, ал.2 от НК.

Направените на досъдебното и съдебното производство разноски остават за сметка на държавата.

В провелото се днес въззивно съдебно заседание съдът е намерил, че делото е изяснено от фактическа и правна страна, поради което е обявено за решаване. Предстои изготвяне на съдебен акт в предвидения от закона 60 дневен срок, считано от днес.