Приеха схемата за спортната площадка на открито в Плевен, която ще бъде изградена по идея на Йордан Йовчев

Плевен е заложен като домакин на кръг от националния шампионат по стрийт фитнес на България, който е на 18 юни

Общинският съвет на Плевен каза да на схемата за разполагане на спортна площадка за фитнес на открито на територията на парк “Десети декември”, която ще бъде изградена в града по предложение на легендата в спортната ни гимнастика Йордан Йовчев. Точката бе внесена като извънредна в дневния ред на днешното заседание от общинския съветник Йордан Грижов и приета с гласовете на 36 от съветниците.

В свое писмо до местната управа от края на миналата година Йордан Йовчев, в качеството си на председател на Спортния клуб по гимнастика и стрийт фитнес "Стрийт уоркаут България", информира, че с него многократно са се свързвали младежи от Плевен, които от дълго време желаят в града да бъде изградена професионална площадка за стрийт фитнес. Той посочва също, че подобен тип съоръжение ще даде възможност Плевен да бъде част от градовете, в които могат да се провеждат кръгове от национални и международни състезания по този спорт. От своя страна Община Плевен оцени тази възможност и включи площадката в общинската инвестиционна програма, която бе приета от Общинския съвет като част от Бюджет 2019 на Община Плевен. В резултат на всичко това Плевен е заложен като домакин на кръг от националния шампионат по стрийт фитнес на България, който предстои на 18 юни тази година, информира при представяне на предложението вносителят.

Във връзка с представената информация и срокове Общинският съвет на Плевен гласува днес схемата за разполагане на спортната площадка за фитнес на открито на територията на парк “Десети декември”. Йордан Йовчев е запознат лично с терена, определен за спортното съоръжение. Той посети мястото в края на март тази година, когато бе в Плевен за разговори относно реализацията на идеята.