Задава се 29-то издание на традиционното „Великденско хоро“

На Великден, 28 април, от 10:30 ч. на площада пред сградата на Общината ще се състои 29-то издание на традиционното „Великденско хоро“, организирано за поредна година от Община Русе и ФТТ „Найден Киров“.

Публиката я очаква богата концертна програма, съчетана с различни игри, конкурси и изненади. В концертната част участие ще вземат ФТТ „Найден Киров“ с концертен състав, оркестър, солистки и детски ансамбъл, ансамблите „Здравец“, „Зорница“ и „Русчуклийче“ при ОбДЦКИ и ФТС „Зора“ при Общински младежки дом.

Водещи ще бъдат актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ Ралица Константинова и Йовко Кънев.

По време на празника ще се проведат конкурси за най-традиционно писано яйце, за козунаци и конкурс за най-здраво яйце-борец, в който децата винаги са най-активни. Битката за най-красиво традиционно писано яйце и най-майсторски приготвен козунак ще бъде решена от компетентно жури.

Както повелява традицията на Великден ще се завърти и голямото Великденско хоро под съпровода на оркестър „Найден Киров“ и певици, в което освен всички участници в концерта ще може да се включи и русенската публика.

След концертната част ще бъде разиграна традиционната Великденска томбола с над 100 награди, осигурени от различни русенски фирми, ресторанти и магазини. Късметлиите ще могат да спечелят куверти за ресторанти, ваучери за пазаруване, конфекция от русенски шивашки фирми, стоки за бита. Голямата награда ще бъде семейна почивка или екскурзия по избор, осигурена от „Професионален домоуправител – Русе“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен