Георг Спартански след падналия дъжд: Няма големи повреди на пътната настилка

Животът

27-04-2019, 20:54

Снимка:

Забелязано в Плевен/Facebook

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дъжд и градушка се изляха над Плевен (Снимки)

Сигнали за наводнени пътни участъци и сгради в Плевен

Кметът излезе с информация за състоянието на града

Кметът Георг Спартански излезе с информация за състоянието на града след падналия дъжд с градушка.

"Допреди малко обиколих с личния си автомобил целия град - от шосето за Русе до изхода за София, Девети квартал, централна градска част, част от Индустриалната зона, жк."Дружба".

Няма големи повреди на пътната настилка. Градът е изцяло проходим след проливния дъжд, с изключение на отсечката от под надлеза за Сторгозия до към магазин "Сико" и в района на завод "Мизия", под надлеза за жп-линията. Там работят екипи, надявам се съвсем скоро да се нормализира ситуацията", информира Спартански във Фейсбук.

"Отговарям и защо там, в тези райони традиционно при проливни дъждове се получава наводняване на платното - защото сечението на тръбите на канализацията е такова,че не може да поеме голям водосбор. На 55 години съм, от детството ми и до днес там винаги се наводнява. Канализацията е собственост на ВиК, на десетки години е, за да се подмени са нужни стотици милиони лева. На този етап държавата няма тези пари", пояснява кметът.

"Наносите от пясък и чакъл, образувани от пороя тук-там, ще бъдат почистени в следващите дни. Дано следващите дни са наистина светли великденски празници, без изпитания от природата и Господ, пожелавам го на всички ни!", завършва Спартански.