Mного песни, танци и веселие във фолклорния празник "Майски Кукутановец" в Кнежа

Кулминацията на празника бе концертът на големия български народен певец Илия Луков

Първи май - Международният ден на труда, бе изпълнен с много песни, танци и веселие. 650 участници се включиха във фолклорното надпяване "Майски Кукутановец", което се проведе днес в парк "Гергана". Вокални групи от общините: Кнежа, Плевен, Ловеч, Луковит, Козлодуй, Искър, Гулянци, Борован, Червен бряг, Бяла Слатина и др. пяха и се забавляваха заедно под звуците на българската народна музика.

Официални гости бяха народните представители: г-н Владислав Николов и г-жа Ралица Добрева, както и евродепутатът – г-н Андрей Ковачев. По време на фестивала се състоя и кулинарна изложба, подготвена от Институтът по царевицата, училищата, детските градини и пенсионерските клубове от нашата община. Беше осветена и раздадена курбан чорба за здраве и благополучие на всички присъстващи.

Кулминацията на празника бе концертът на големия български народен певец Илия Луков, който приповдигна настроението на многобройната публика.

"Благодаря на всички групи, които се включиха в надпяването! Радвам се, че нашият фестивал се превърна в емблематично събитие за Кнежа и събра рекорден брой участници! Благодаря и на всички, които се включиха в кулинарната изложба и за вкусните традиционни ястия, които приготвиха! Съхраняването на българските обичаи и традиции е основната цел на днешното събитие и аз съм изключително горд, че заедно успяваме да популяризираме и предадем българските песни и фолклор!", сподели кметът Илийчо Лачовски на официалната си страница във Фейсбук.