В Плевен се проведе работна среща във връзка с организацията и нормалното протичане на евроизборите

Целта бе да се координират действията по организацията на изборния процес

Областният управител Мирослав Петров проведе работна среща с институциите, отговорни за нормалното протичане и обезпечаване на изборите за европейски парламент. Целта бе да се координират действията по организацията на изборния процес. На срещата присъстваха представители на ОД на МВР, община Плевен, РИК – Плевен, Областна администрация.

Коментирани бяха темите за полицейското обезпечаване на сградата, охраната на изборните помещения, осигуряване на полицейско присъствие при транспортирането на чували с изборни книжа от СИК до РИК Плевен, осигуряване на спешна медицинска помощ. Обсъден бе и редът по предаване на изборните документи, придвижването на представителите на СИК, както и разпределението на служителите на областна администрация, за да бъдат избегнати струпвания на хора и създаване на напрежение.

От страна на областна администрация е създадена организация за приемане и разпределение на изборните книжа. Със заповед на Областния управител е определено помещението за съхранение на бюлетините за периода от транспортирането им от печатницата на БНБ до предаването им на общинските администрации.

Участниците в работната среща изразиха своята готовност да съдействат според своите компетенции за нормалното протичане на изборния процес.

Следващата работна среща е насрочена за 16-ти май.