Проведе се областното състезание на ученическите екипи по първа помощ

В него участие взеха 8 екипа от осем училища в област Плевен

В Център за работа с деца - Плевен се проведе областното състезание на ученическите екипи по първа помощ (УЕПП) 2019 г. В него участие взеха 8 екипа от осем училища в област Плевен.

Целта на състезанието е участниците да демонстрират придобитите по време на обучението си знания и умения за оказване на първа помощ, които несъмнено ще са им от полза в реални ситуации, каквито животът може да поднесе. Именно тази приложимост на знанията ги прави толкова ценни заобучилите се. Освен това благодарение на УЕПП у множество младежи се заражда интерес към организацията БМЧК, като една част от тях дори се присъединяват.

Състезанието започна в 10:00 часа, като протече по следния начин: всеки от екипите премина през 4 пункта - тест "Общи знания за Червения кръст/ Червения полумесец", тест по първа долекарска помощ, реанимация и практически ситуации.

След ожесточено съревнование между екипите, бяха обявени крайните резултати:
На ТРЕТО МЯСТО е отборът на ОУ "Д-р Петър Берон", Плевен
На ВТОРО МЯСТО е отборът на ОУ "Цветан Спасов", Плевен
На ПЪРВО МЯСТО е отборът на ОУ "Климент Охридски", Плевен. 

"Обучители на екипите от община Плевен бяха доброволци от БМЧК - Плевен. Нека благодарим на тях и на всички екипи за достойното представяне!", споделят от органзиацията.

Първенците в състезанието с обучители Невена Петкова и Стела Тодорова ще имат честта да представят област Плевен в националния кръг на юбилейното 30-то издание на състезанието, който ще се проведе в НУЛЦ на БЧК - с. Лозен. Да им пожелаем успешна подготовка и блестящо представяне!