Кой ще замести Слави в Би Ти Ви?

Споменават се имената на Краси Радков или Димитър Рачков

Краси Радков или Димитър Рачков ще заместят Слави Трифонов като водещ в евентуално ново предаване на мястото на "Шоуто на Слави"? Тези две имена са най-често споменаваните напоследък сред догадките на мнозина, които се питат какво ще излъчва Би Ти Ви наесен от 22:30 ч, когато Слави няма да го има, съобщава „24 часа“.

Водещият сам обяви в шоуто си, че то спира на 31 юли.

Ново вечерно токшоу би имало успех обаче само ако негов водещ е също много популярен човек. И Радков, и Рачков отговарят на това условие.

Краси Радков бил вариант за водещ, ако продуцентската компания на Трифонов „Седем осми” продължи да прави предаване, отбелязват наблюдатели. Тогава Слави евентуално щял да се фокусира в създаването на партия.

"Димитър Рачков е лице на друга телевизия. Няма как да изостави "Като две капки вода", каза Магърдич Халваджиян, който прави музикалното шоу по Нова тв. Впрочем той е споменаван като възможния продуцент, който ще започне да работи отново за Би Ти Ви.

"От 6 месеца се срещаме с Би Ти Ви за различни неща. Моите изисквания към телевизиите са високи и затова невинаги се разбирам с тях. Ако не стане, здраве да е. Засега няма нищо конкретно, което мога да коментирам”, каза Халваджиян пред медията.

На практика неговата компания има готово шоу – "Господари на ефира", което бе спряно навръх Нова година от Нова тв. Тръгне ли отново някъде, то ще е едночасово, както е и "Шоуто на Слави".

Поне такава е амбицията на продуцента му Джуди Халваджиян и брат му Магърдич. Неколкомесечните им разговори с ръководството на медията не стигнаха до ясен край ще се излъчва ли предаването.

Едната причина е точно времетраенето му, което – удължено два пъти, ще се отрази и на парите, които Нова тв трябва да плаща на продуцентите.

До договор не се е стигнало и заради факта, че по това време шведите от MTG заявяват категорично, че продават телевизията. Затова тогавашният ѝ шеф Дидие Щосел спрял да взема решения за тв програмата, разказват от медията.

Нито от Би Ти Ви обаче, нито от "Глобал вижън" - компанията на братята Халваджиян, коментират има ли възможност „Господари на ефира” да се излъчва вместо "Шоуто на Слави" от септември.

В същото време концепции, сценарии и предложения за предавания валят в Би Ти Ви, откакто Трифонов обяви преди 2 седмици в ефира, че спира шоуто си.

Нищо, че телевизията не е обявявала нито конкурс, нито нужда от подобни предложения. Самият факт, че се отваря свободно място в програмата, е дал вдъхновение на много от българските продуценти да потърсят реализация в голямата медия.

Би Ти Ви обаче също търси продуцентите. Много от най-изявените у нас вече са получили покана от телевизията за разговори, които тепърва предстоят. Очакванията са, че те ще са именно за слота на Слави.

"Нямам практиката да внасям непотърсени предложения”, каза Евтим Милошев от „Дрийм тийм”. И обясни, че има интерес за всякакво тв съдържание. По думите му, ако бъде обявен някакъв тип конкурс, продуцентската му къща ще се яви със сигурност.

Засега май само "Междинна станция" на Иван Христов и Андрей Арнаудов няма голям интерес. А точно те имат и опит, и ноу-хау как се снима вечерно шоу 5 пъти седмично. През 2011 г. бяха продуценти и водещи на "Шоуто на Иван и Андрей" по Нова тв, три години по-късно планират да го правят и по Тв7, но то така и не тръгва.

Днес обаче интересите им са към производството на сериали, дори съвместно със Северна Македония, а се занимават също и с гражданската си платформа ДНК. Чрез нея и с помощта на "Маркет линкс" ще организират социологическо проучване, в което в деня на европейските избори ще питат българите в чужбина какво трябва да се промени, за да се приберат обратно.

В крайна сметка Би Ти Ви може и да няма вечерно предаване.

Донякъде то е важно за структурата на една тв програма, а чрез "Шоуто на Слави" телевизията на практика удължаваше и праймтайма си. Но не е задължително. Нова тв го показа със свалянето на „Господари на ефира”.

Все пак една голяма телевизия винаги има алтернатива за програмата си, както казват в Би Ти Ви.