Невяна Владинова се класира за финала с обръч на Европейското в Баку

Плевенчанката допусна нелепа грешка в началото на съчетанието, което й костваше и по-висока оценка

Невяна Владинова и Боряна Калейн се класираха за финала с обръч на европейското първенство по художествена гимнастика в Баку, предаде БНР. Българките започнаха участието си в състезанието рано, като играха в първия поток от гимнастички.

Владинова допусна нелепа грешка в началото на съчетанието, което й костваше и по-висока оценка. Така с резултат от 20.400 точки капитанът на националния ни отбор влиза във финала със седмо постижение.

"Атмосферата е страхотна. Чувствам се добре. Много ме е яд за тъпата грешка, защото обръча ми беше идеален. Не знам какво се случи. Успях да се събера и да си изгаря съчетанието до края. Напрежението винаги оказва влияние. Няма как. Това е отговорно състезание. Европейско първенство, отборно. Всеки играе не само за себе си, но и за другия. Отговорността е малко по-голяма. Но това не трябва да ни влияе“, заяви специално за БНР слез изпълнението си с обръч Невяна Владинова.

Най-висока оценка – 22.300 точки получи Дина Аверина (Русия). Нейната сестра Арина обаче, ще пропусне този финал, тъй като направи изключително груба грешка – изпусна уреда, взе резервен без нейния да е напуснал килима, след което отново направи размяна и завърши съчетанието със своя обръч. Тази „колаборация“ и струваше наказание от почти точка (0.900) и оценката от 18.425 точки  я отпрати на 17-то място.