Листата на ГЕРБ и СДС за Евроизборите е единствената спасителна за България

Мисия

21-05-2019, 13:52

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Александър Йорданов представи във В. Търново книгата си „Патриотични уроци“

Листата на ГЕРБ и СДС за участие в Европейските избори е  единствената в момента спасителна за България. Гласуването за БСП ще е пагубно, защото е очевидно, че  социалистите използват тези избори за друга цел. Тази партия винаги е била и си остава антиевропейска. Това заяви във Велико Търново Александър Йорданов, който е шести в листата на ГЕРБ и СДС . Той представи в старата столица книгата си „Патриотични уроци“.
По думите на Йорданов антиевропейската политика на БСП ясно личи по говоренето на нейните лидери, в които звучат опорните точки на Кремъл. От години е ясно, че Руската федерация е противник на  Евросъюза. Тя беше  противник и на това да сме член на ЕС и на НАТО. Истината за нас е, че като държава може да успяваме само в Европейския съюз – общността, която позволява свободното движение на хора, и която осигурява огромен пазар за 500 млн. европейци. За да се защити силата на тази общност, ние, от СДС, се вслушахме в разумния призив на лидера на ЕНП Жосеф Дол и се обединихме с партия ГЕРБ за участие в изборите. По този начин изразяваме приемственост на автентичните десни идеи и доказваме, че влизаме в обща листа от доказани професионалисти и хора с изключителен опит в ЕП, заяви Йорданов.
Обединението в големи партийни семейства е характерно за държавите с наистина развита демокрация. У нас, за съжаление, всеки иска да се прави на партиен войвода, затова и в момента наблюдаваме куриозна и смешна картина, в която много партийки се борят за един, дори за половин евродепутат, заяви Йорданов. Би било много глупаво да не гласуваме за хора с опит и доказали се с работата си в Европарламента като Мария Габриел, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел., и да заложим на други, които нямат никаква  представа от тази дейност, каза Йорданов. За сравнение той посочи политическата биография на водачката на листата на БСП Елена Йончева, в която реално няма никакво съдържание, освен отношенията и  връзката й с политик. Огромната разлика между Йончева и нейната опонентка  -  Мария Габриел, пролича особено ясно по време на дебата между двете. Мария Габриел  е европейски комисар, министър в правителството на Европа, личност, оценена по действията и заслугите си. Тя се изправи срещу липсата на какъвто и да е опит и говорене, пропито от езика на омразата, каза Йорданов.
Той определи своята книга „Патриотични уроци“ като най-законосъобразната книга, издавана в България. Това е така, защото следва закона, приет през 2000 г. от 38-ия Парламент, който обявява комунистическия режим в България за престъпен.

В един от неговите членове ясно се посочва, че  БКП в периода 1944-89 г. е установила престъпен режим в страната и че тя самата е престъпна организация. След като законът го казва, няма какво повече да разсъждаваме. Оттогава минаха 19 години, изредиха се различни правителства, но никой не променя този закон, което означава, че той е добър, посочи Йорданов.
Именно затова СДС при създаването си, в сложната си и противоречива история винаги е имал една цел – да не допусне БСП във властта, защото като партия тя по никакъв начин не се дистанцира от своето минало, не се декомунизира, напротив, все повече афишира връзката си  с това престъпно минало по всякакъв начин – и с култовете към Тодор Живков и с разнасянето на портретите на Сталин. Йорданов припомни периодите на „демократично“ управление на БСП – Лукановата  зима, когато опашките за мляко и бензин бяха километрични, а хлябът беше с купони, и Жан.Видевоното правителство, при което левът девалвира, а държавата беше разграбена
През последните години, когато управлява ГЕРБ, партията на Борисов понася много критики, но има толкова много неща, които се виждат и  няма как да бъдат изкривени. Пътувам из цялата страна и с очите си виждам какво се е случило - виадукти, магистрали, пътища, детски градини, читалища, училища, паркове, предприятия, спортни зали...  Тази политика трябва да продължи, както за бъдещето на България, така и за ЕС, заяви Йорданов.  
„Патриотични уроци“ е книга, в която в 38 студии и статии за смисъла на родолюбието, написани под формата на уроци за „млади патриоти и демократи”, се анализират най-важните събития в българската и европейската история от втората четвърт на ХIХ и през ХХ век.   Възстановени са премълчавани страници от национално-освободителното движение, Съединението, антибългарските преврати и терористични акции в историята ни, държавния преврат на 9 септември 1944 г., престъпния Народен съд, комунистическия терор срещу българския народ, престъплението с мълчанието за Чернобилската авария, руската хибридна война срещу България и др. Оригинален е прочитът на делото на личности като Левски, Ботев, Захари Стоянов, Стамболов, Иван Вазов, Димо Кьорчев, проф. д-р Ив. Шишманов, Яворов, Димитър Талев, Александър Караманов и др. Осветляват се малко известни драматични страници от историята и на други народи – трагедията „Катин”, Гладомора в Украйна, „Пражката пролет”, раждането на полската „Солидарност”, бунтовете в срещу режима в СССР и др.
Според автора изчистването на прочита на новата ни история от напластените лъжи на комунистическата историография и пропаганда е важно за оцеляването ни като народ, за националното ни самочувствие и европейско настояще.
На представянето на книгата в Народна библиотека „П.Р Славейков“ присъстваха кметът на Велико Търново и областен лидер на ГЕРБ Даниел Панов, зам-кметът Снежана Данева – Иванова, областният лидер на СДС Мирослав Трифонов, десетки дясномислещи граждани, общественици и културни дейци.
Снимка на Деня

Щрихи от Плевен