Очакваме интензивни валежи, гръмотевици и градушки

Предупреждават за бурно време в следващите дни

До обяд днес ще е слънчево в почти цялата страна. След обяд обаче ще превали в най-западните райони на страната и някои места в Централна Северна България, предаде Нова тв. Валежите ще са слаби, придружени с гръмотевична активност. Това, че страната ни е на границата между студен и топъл въздух, създава опасност и от градушки. Температурите през деня – между 26 и 31 градуса.

В планините ще превали и прегърми след обяд в западните масиви. С по-голяма вероятност в западна Стара планина. Вятърът ще достига скорости на поривите до 50-60 километра в час, а температурите  ще са в интервала 14-15 градуса по високите части до 20-21 градуса в по-ниското. Около Черноморието ще е слънчево и сухо с температури около 27-28 градуса.

В следващите дни страната ни ще попадне в обширна зона с нестабилно време. Очакваме валежи, гръмотевични бури и градушки. Явленията ще са по-интензивни в централните и западните райони, а условия за значителни количества валежи ще има в петък. Капризното пролетно време ще се задържи до средата на следващата седмица. С нахлуването на по-хладен въздух дневните температури ще паднат с няколко градуса, но ще се задържат около 23-24 градуса.