Плевенската полиция с нов удар срещу наркотиците, задържаха четирима при спецакция

Уведомен е прокурор при Районна прокуратура – Плевен

На 28 май 2019 година около 09.30 часа в Плевен е стартирала специализирана операция за противодействие на престъпления по линия "Наркотици". Служители от Второ РУ извършват проверка на адрес в местността "Текийски орман",  обитаван от 48-годишен. На място установяват двама 31-годишни, 32-годишна, 43-годишен, 19-годишен.

В хода на проверката 32-годишната предава плик с неправилна форма, съдържащ суха зелена тревиста маса, която по нейни данни е марихуана. Собственикът предава пластмасов контейнер с бяло прахообразно вещество с тегло около 16 грама, което по негови данни е амфетамин. На останалите лица е извършен личен обиск, при който не са намерени вещи, забранени за притежание от закона. На маса в дворното място на адреса е открито фолио с размери около 10/10 см. върху което е поставено жълто - кристално вещество, което по данни на собственика е пико. При претърсване и изземване на адреса се иззети следните вещи и предмети: полиетиленов плик с бяло кристално вещество - пико, 4 пластмасови контейнери с бяло прахообразно вещество с общо тегло 200 грама - амфетамин. 

Впоследствие собственика предава с протокол за доброволно предаване два броя сребристи станиолови пакета с размери 5/4/2см, съдържащи жълто кристално вещество - "пико" с общо тегло 8 грама и един мобилен телефон "Nokia". Назначени са експертизи.

За 24 часа по Закона за МВР са задържани четирима – 48-годишния, 32-годишната и двамата 31-годишни. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.