При спецоперация в Плевенско: Спипаха стотици литри нелегален алкохол

Установеният алкохол е иззет по опис и работата продължава митнически инспектор

На 30 май служители на РУ-Долни Дъбник съвместно с Териториално отделение митническо разузнаване и разследване "Дунавска" са провели специализирана операция по линия "Акцизни стоки". 

За времето от 11:00 часа до 15 часа са проверили търговски обекти и частни домове. На павилион за продажба на плодове и зеленчуци при разклона за село Горни Дъбник са установени 7 литра бяла прозрачна течност с мирис на алкохол и алкохолен градус 43.3%. Нередовната стока е предадена доброволно от 42-годишна търговка от село Крушовица. На нарушителката е наложена глоба с фиш по чл.126 от ЗАДС. В избено помещение на частен дом в село Крушовица, собственост и обитаван от 67-годишен, са намерени 19 туби с вместимост по 19 литра и 5 туби с вместимост по 10 литра - общо 411 литра с жълта прозрачна течност с мирис на алкохол и алкохолен градус 49%. Алкохола е предаден доброволно.

Установеният алкохол е иззет по опис и работата продължава митнически инспектор. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП-Плевен. Образуваното досъдебно производство е на основание  чл. 234 от НК.  Снимка на Деня

Щрихи от Плевен