Деца и родители се забавляваха на баскетболен празник в зала "Балканстрой" (Снимки)

В спортната проява се включиха всички формации от школата на клуба

Спартак организира страхотен баскетболен празник в Плевен! Събитието по повод Международния ден на детето събра десетки деца и родители в зала "Балканстрой". В спортната проява се включиха всички формации от школата на клуба - от най-малките до 18-годишните, предвождани от треньорите Александър Дяковски, Тодор Тодоров, Петьо Колев, Преслав Панов и Деница Кръстева.

Всички възпитаници от школата на Спартак показаха какво са научили от треньорите си през последната година. Децата се забавляваха с усмивки, гонейки топката по игрището, което през последните месеци деляха и с батковците си от мъжкия отбор. Музика, много игри и сладки изкушения очакваха бодрата смяна на плевенския баскетбол в спортното съоръжение. Двубоят деца срещу родители също бе много интересен.

Част от награждаването стана и една от легендите на Спартак Цветан Антов, който поздрави децата и техните треньори, включително и най-успешната формация на клуба – за момчета до 12 години.

По идея на организаторите, част от събитието бе и представяне на актуалната книга на журналиста Георги Стоянов - "Останете живи", насочена срещу войната по пътищата в България. Причината е, че през задаващите се летни месеци децата и младежите прекарват голяма част от ваканцията си навън - пред блока, на улицата, в парка. В този период те стават реални участници в пътното движение - по тротоара, на пътното платно, на седалката в автомобила, с велосипед, мотопед или тротинетка. Георги Стоянов, който е и автор на инициативата „Обичай Спартак, обичай Плевен“, заедно с треньорите на клуба използваха случая, за да отправят своите послания към възпитаниците на школата и техните родители, с което да им напомнят да бъдат внимателни и отговорни, за да се радват на едно пълноценно и безопасно лято. Подрастващите баскетболни таланти, на които тепърва им предстои да станат шофьори, получиха и книгата "Останете живи".