Болен адвокат отложи дело за опит за убийство

За това престъпление Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години

На 30.05. и 31.05.2019 година, в два последователни дни, беше насрочено за разглеждане, от състав на Плевенски окръжен съд, наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против А.А.Д. на 38 години, от град Никопол.

Той е обвинен в това, че а 12.07.2017 г. в Никопол, област Плевен, направил опит умишлено да умъртви М.Р.М. на 28 години, от същия град. След спречкване между двамата, обвиняемият А.А.Д. е нанесъл по посока тялото на пострадалия М.Р.М. множество удари с ножка, от които 6 са попаднали в тялото му. Нараняванията довели до обилна кръвозагуба и са довели до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота. Пострадалият е бил откаран в болнично заведение, където е извършена спешна операция за спасяване на живота му. Без специализираната медицинска намеса, настъпването на смърт е било неизбежно. Деянието е било довършено, но от него не са настъпили исканите от дееца последици, по независещи от него причини - престъпление по чл.115, вр. чл. 18, ал.1 НК.

За това престъпление Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Още в съдебното заседание насрочено за първата дата – 30.05., не е даден ход на делото, тъй като защитникът на подсъдимия е депозирал молба за отлагане на делото поради невъзможност да се яви на посочените дати. В молбата се посочва като причина влошено здравословно състояние и постъпването на адвоката в лечебно заведение, като медицински документи за това, ще бъдат представени след изписването му.

Делото е отложено за 09.07. и 10.07.2019 година