Бойко Борисов: Предлагаме партийната субсидия да бъде 1 лев за глас

В момента размерът й е 11 лева

Вкарваме закон за 1 лев на глас партийна субсидия, съобщи премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след разговор с парламентарната група на партията, предаде tribune.bg.

„Спестените пари ще ги даваме за ясли и детски градини. Да ги видим тогава как ще плащат на социолози и други. За нас не е проблем – знаете, че аз спечелих изборите без нито лев субсидия“, каза Борисов.

„Много се наслушахме на популизъм. Ще стане накрая като в Чехия, в много страни, милиардерите да са и премиери. Няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмените. Но нали знаете, в една лудост, който се обяви срещу лудите, сам го обявяват него за луд. Затова вчера взехме решение на Министерския съвет. Издадохме постановление, входирахме го снощи в Парламента. Събрахме се сутринта с групата, за да го защитят и вкарваме закон за 1 лев партийна субсидия“, обясни Борисов.

Той коментира и предложението на БСП за данъчните облекчения. „Логичният въпрос е – Защо не го направиха докато бяха на власт?“, попита Борисов.