Плевен ще посрещне най-голямата национална изложба на историческа тематика

Изключително интересна програма съпътства изложбата "Историческо величие"

От 25 до 29 юни 2019 година в Художествена галерия "Илия Бешков" - Плевен ще гостува най-голямата национална изложба на историческа тематика "Историческо величие".

Събитието се организира и провежда със съдействието на Исторически парк и TREASURE Ltd.

В рамките на изложбата посетителите ще имат възможността да разгледат впечатляваща колекция от над 50 картини, представящи важни исторически събития и ключови личности от българската история. 

Програмата включва интерактивна лекция, пресъздаваща начина на живот, културата и традициите на българите през Средновековието. Гостите ще получат уникалната възможност да се потопят в атмосферата на миналото и да се докоснат до облеклото, въоръжението и бита на нашите древни предци.

В галерията ще могат да бъдат разгледани прецизни реплики-експонати на най-прочутите тракийски съкровища, открити по нашите земи, както и вълнуваща колекция от малки пластики на велики български и тракийски владетели, оставили траен отпечатък върху съдбата на България. 

Фондация "Въздигане" отправя покана към всички родолюбиви българи да станат част от това значимо събитие. Почувствайте силата, смелостта и единството на нашите предци.

Повече информация относно изложбата можете да получите тук: https://bit.ly/2QNOx6OСнимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"