Книгата "Останете живи" с представяне в предаването "Събуди се" и още плевенски училища

Eдин от акцентите в предаването на Нова тв тази неделя ще бъде книгата на плевенския журналист Георги Стоянов

Тази неделя, 9 юни, един от акцентите в предаването "Събуди се" по Нова телевизия ще бъде книгата "Останете живи" на плевенския журналист Георги Стоянов. Изданието, което е насочено срещу войната по пътищата в България, ще е повод за разговор относно безопасността на пътя, като в него ще участва и инспектор Мария Ботева от Националната полиция.

Книгата вече бе представена в няколко плевенски училища, както и в Долна Митрополия, Тръстеник, Велико Търново, Стара Загора, Царево, Приморско. На 17 юни ще бъде презентирана и в Младежкия дом във Варна.

Успоредно с това авторът Георги Стоянов ще продължи срещите си с ученици в Плевен - предстои да представи книгата в Професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов", ОУ "Климент Охридски" и Професионална гимназия по електроника и химични технологии "Проф.Асен Златарев".

Стряскаща статистика, много болка и призив за отговорност и мисъл за живота на другите – така накратко може да се опише книгата. Озаглавена "Останете живи", тя ще ви срещне очи в очи с малка част от хаоса, който цари по пътищата в България и ще ви запознае с 14 изповеди на участници в пътни инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени. Част от тях разказват за грешките, които са допуснали, други – за болката и страданиетo. Изданието включва още – пълна статистика за загиналите и ранените при ПТП в България от 1951 г. насам, както и правила за действие при катастрофи и други важни препоръки в случай, че попаднете в пътен инцидент.

Книга за променените човешки съдби. Книга срещу катастрофите и безразсъдното шофиране. Книга за всички настоящи и бъдещи шофьори. Така я определят мнозина, които вече са я прочели. 

Всичко за книгата и кампанията по представянето й може да следите на фейсбук страницата Останете живи