Радослав Панталеев записа победа в Националната боксова лига Efbet

Целта на проекта е да се разшири географията на бокса в България

Грандиозно шоу поднесе първият кръг на Националната боксова лига Efbet в зала „Георги Бенковски“ в Тетевен. Пред погледа на над 700 зрители, сред които на кмета на града доктор Мадлена Бояджиева и легендарните ни ръкавици – бронзовите медалисти от Барселона 1992 и Лондон 2012 Свилен Русинов и Тервел Пулев, както и на президента на БФБокс Красимир Инински, отборът на Хановете победи Лъвовете с 4-3.

Битката започна със сблъсък в категория до 56 килограма, в който европейският вицешампион от тази година Боян Асенов отказа във втория рунд Ерджан Шабанов, а това донесе първата победа за Лъвовете. Преднината им обаче не бе дълга, тъй като „ханът“ Венсан Киркоров (64 кг) изравни за неговия тим, побеждавайки Иван Асенов с 2-1. Минути по-късно Хюсеин Хюсеин даде предимство за Хановете, след 3-0 над Рами Киуан при 75-килограмовите, а авансът бе продължен от Кристиян Николов (81 кг) и Радослав Панталеев (91 кг), които победиха съответно Виктор Николов (2-1) и Иван Мечков (3-0).

Отговорът на Лъвовете не закъсня. В дългоочаквания сблъсък в категория до 52 килограма шесткратният европейски шампион Даниел Асенов-Тайсъна вдигна на крака публиката след успех с 3-0 над Тинко Банабаков. Черешката на вечерта в Тетевен последва с грандиозен успех на местния любимец Кирил Русинов над Михаил Куртев с 3-0.

Националната боксова лига Efbet е най-важният проект на федерацията при мъжете. Право на участие имат само първите трима състезатели от ранглистата за всяка категория. Боксьорите са разделени в три отбора – Лъвове, Ханове и Багатури, а в Тетевен участваха 2 от тях. Тимовете са съставени от шампионите в категориите за 2018 г. и следващите ги в ранглистата от държавния спортен календар.

Целта на проекта е да се разшири географията на бокса в България. Именно заради това всяка година се търсят нови градове за провеждането на състезанието.

Следващият кръг на Националната боксова лига Efbet е през септември.